SELÇUK İLKOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz, adını Konya'mızın başkentliğini yaptığı Selçuklu Devletinden almıştır. Şehir merkezinin güney yönünde, Kurtuluş Mahallesi'ndedir.

Birinci Katı 3 Kasım 1958 tarihinde 118 öğrenci, 2 öğretmen ve okulun ilk müdürü Osman GÜLTEKİN ile eğitim ve öğretime açılmıştır. İkinci katı ise; çevredeki yerleşim birimlerinin hızla çoğalması sonucu, öğretim çağına gelmiş çocuk sayısının artması nedeniyle okulun ilk açılışından 9 yıl sonra inşa edilip 1967 Eylül ayında eğitim öğretim hizmetine girmiştir.

Okul binasının oturduğu alan, okul bahçesi dahil tamamı 5407 metrekaredir. Bu arsanın 1601 metrekaresi; okul binasının oturduğu arsanın sahibi Hacı Memiş Öcal tarafından, 2306 metrekaresi mahalle sakinlerince yine Hacı Memiş Öcal'dan  satın alınarak bağışlanmıştır. Ayrıca 1500 metrekaresi de Milli Eğitim Müdürlüğünce istimlak yoluyla okulumuza kazandırılmıştır.

Okulumuz, 1970-1980 yılları arasında Konya'nın en çok öğrencisi olan okullar arasındaydı. Çünkü o dönemde etrafında sadece Alparslan İlkokulu, 23 Nisan İlkokulu, İhsan Özkaşıkçı İlkokulu, Mümtaz Koru İlkokulu, Mithatpaşa İlkokulu ve Zafer İlkokulu bulunmaktaydı.

Son dönemlerde çevremizde Necati Bey, Yunus Emre, Şükriye Sert, Vakıf Bank, 24 Kasım  ve Niyaz Usta İlköğretim Okulları açılmıştır.

***Okulumuz 12 yıllık zorunlu eğitim  (4+4+4)  kanunundan sonra ilk 4 içinde belirlenmiş olup 16 / 06 /2012 tarihinden itibaren kademeli geçişle  İLKOKUL olarak adlandırılmıştır.

Okulumuz yeni bina yapılmak üzere 2013 yılında yıkılmıştır.2016 yılında okulun yapımı tamamlanmıştır.Okulumuz 24 Temmuz 2017 tarihinde yeni yapılan binamıza geçmiş olup halen yeni binada hizmet vermektedir.

Yayın: 26.10.2015 - Güncelleme: 23.01.2023 10:51 - Görüntülenme: 2564