Şbt

Dünyayı etkileyen yeni tip corona virüsü salgınının 2020 yılının Mart ayından itibaren ülkemizde de etkili olması sebebiyle tedbir amaçlı okullar yüz yüze eğitime kapatılmıştır.  Uzaktan eğitim araçlarıyla bu günlere kadar geldiğimiz bu süreçte ilkokul öğrencilerimizin, hangi bilgi ve beceri düzeyinde olduklarını Konya örnekleminde tespit etmek amacıyla Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından bir araştırma yürütülmektedir. Bu kapsamda ilkokulların tüm sınıf seviyelerinde derse giren öğretmenlerimiz ile ilkokullarda öğrenim gören bütün öğrencilerimizin velilerine yönelik çevrim içi ortamda doldurulacak anketler ile birinci sınıflar dışındaki bütün ilkokul öğrencilerimize yönelik çevrim içi testler uygulanacaktır.

Mrt

''Başarı İçin Özgüven ve Motivasyon' adlı Erasmus+ projesi kapsamında Almanya Dortmund şehrine kurs ve gözlem faaliyetleri için giden Okul Müdürümüz Şener AYDOĞAN okulumuza döndü.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde , Zeki Altındağ İlkokulu (Selçuklu), İçeriçumra Mithat Paşa İlkokulu (Çumra), Selçuk İlkokulu ( Meram), Mahide Koşukcu İlkokulu (Karatay), Mehmet Şükriye Sert İlkokulu (Meram), Osmangazi İlkokulu (Selçuklu), Şekibe Aksoy İlkokulu (Karatay), Gazi Mustafa Kemal İlkokulu (Akören) olmak 8 konsersiyum İlkokulla yürütülen ve 4 Avrupa ülkesi Almanya-KRC EURO BILDUNG, Macaristan KRC EURO BILDUNG , İtalya LABORATORIO DEL CITTADINO , İspanya IES PROFESSOR BROCH I LLOP 'inde 2018-1-TR01-KA101-055934 Proje kimlik nolu 'Self-Confidence And Motivation For Success'' (Başarı İçin Özgüven ve Motivasyon) adlı proje 2020 yılında çalışmalarını sürdürmektedir. İlkokul çağındaki çocuklarda 'Sağlıklı Öz güven Gelişimi Ve Motivasyon Desteği' sağlamaktır. Projenin amaçlarına ulaşmak için bir kurs hareketliliği, üç de işbaşı gözlem hareketliliği planlandı. Kurslarda ele alınacak temel konular şunlardır:

-Öz güven ve motivasyon sorunu yaşayan çocuklar,

-Öz güven sorunu yaşayan çocukların sosyal ve eğitsel sorunları,

-Bu sorun karşısında aile ve öğretmen tutumları,

-Öz güven ve motivasyon sorunlarını çözmek için uygulanmış başarılı uygulamalar,

Hareket öncesi ve sonrası etkinlikler proje web sayfasında ve 2020 Eğitim öğretim yılında planlanacak çalıştayla paylaşılacaktır.

Ayrıca bu proje 1 Ekim 2019 'dan itibaren ''My Self Reliance My Friend'' eTwinning projesi ile de aktif çalışmakta. Proje Kurucuları Tuğba DUYURUCU(Zeki Altındağ İlkokulu-Selçuklu) ve Ali ASLAN (İçeriçumra Mithatpaşa İlkokulu) ; Özgüven küçük yaşlarda kazanılır ve bize hayatımızın sonuna kadar eşlik eder. Çocuklarda ve ergenlerde özgüven eksikliği nedeniyle en sık rastlanan sorunların başında aşırı çekingenlik, sosyal ortamlardan kaçınma, tanımadıkları ortamlarda geri planda kalma, okula gitmek istememe gibi davranışlar vardır. Bu durum çocukların hem okul hayatını, hem de ilerleyen yaşlarda özel hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu probleme dikkat çekmek, sebeplerini anlamak ve çözüm yolları üretebilmek için bu proje yapıldı. Çünkü mutlu yarınlar için mutlu ve özgüvenli çocuklar yetiştirilmelidir'' dedi. Proje; At Zef Pllumi, Tiranë,-Arnavutluk, Publiczne Przedszkole nr 18 w Jastrz?biu-Zdroju, Jastrz?bie-Zdrój- Polonya ,ICS "Manicone-Fiorentino" di Vico del Gargano, Vico Del Gargano (Fg), İtalya, Valéria Földessy, Nitra,-Slovakya, Cengiz Topel İlkokulu-Karatay, İçeriçumra Mithat Paşa İlkokulu- Çumra, 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu-Sarayönü, Yazır Şehit Osman Küçükdillan İlkokulu-Selçuklu, Şehit Veli Uludağ Derbent İlkokulu-Banaz, Şehit Ahmet Akyol ilkokulu- Adapazarı, Zeki Altındağ İlkokulu-Selçuklu, Çaybaşı Atatürk İlkokulu-Çaybaşı, Ali Nihad Tarlan İlkokulu- Ataşehir, Selçuklu Toki İlkokulu-Selçuklu, Piri Reis İlkokulu-Selçuklu, Mehmet Şükriye Sert İlkokulu-Meram, Mahide Koşukcu İlkokulu-Karatay, Selçuklu İlkokulu-Meram, Osmangazi İlkokulu- Meram okullarında bir çok etkinliklerle devam etmekte.